top of page

Hoe de missie van Livin’ Ontwerp realiteit wordt

Bijgewerkt op: 22 jun. 2020


Omdat ons regelmatig gevraagd wordt wat wij nu precies doen met mijn bedrijf, heb ik besloten om te starten met bloggen. Zo kan ik vertellen over het werk dat we doen, wat onze missie is en hoe we dit met mijn bedrijf uitdragen en wat voor mooie belevenissen daaruit voortkomen.  


Voor de mensen die compleet nieuw zijn bij deze blog: laat ik een korte introductie geven. Mijn naam is Mireille, moeder van twee prachtige kinderen en ik ben dus ondernemer. Als ondernemer ben ik oprichter van Livin’ Ontwerp. Daarnaast ben ik ook oprichter van het concept Beleefpanelen, een specifiek onderdeel binnen mijn bedrijf. Met mijn bedrijf heb ik een glasheldere missie en dat is het maken van blije gebouwen! 


Waarom nou die blije gebouwen?

Livin’ Ontwerp is écht ontstaan vanuit mijn persoonlijke verlangen om mensen te verblijden. Die blijheid en vreugde komen ook terug in mijn eigen persoonlijkheid: bij mij is het glas altijd halfvol, in plaats van halfleeg. Door mijn persoonlijke blijdschap en enthousiasme te verwerken in mijn werk kan ik door mijn kennis en ervaring over interieur, architectuur en styling samen met mijn team blije gebouwen realiseren. 

Hierdoor zijn Livin’ Ontwerp én Beleefpanelen een verlengstuk van mijn persoonlijkheid geworden. We staan voor kleur brengen in elkaars leven. Mensgericht werken. Een gebouw is bijzonder en speciaal. Net zoals de mensen die zich in het gebouw bevinden of het gebouw bezoeken. Van blije gebouwen wordt iedereen die betrokken is óók blij. En van blije mensen worden we allemaal beter. Dat is waar ik in geloof – en met een kantoor gevestigd in Breukelen, geven we die visie door heel Nederland vorm. 


Livin’ Ontwerp

Livin’ Ontwerp is een ontwerpbureau dat staat voor het creëren van levendige interieurs. Wij weten vanuit ervaring dat interieur ervoor kan zorgen dat mensen zich thuis voelen in een gebouw. Mensen die zich thuis voelen op een plek, komen op die bewuste plek beter tot bloei. Dat verbetert o.a. de onderlinge leefkwaliteit, productiviteit en saamhorigheid. 

We maken levendige interieurs realiteit door de opdrachtgever volledig te ondersteunen bij de bouw tot de oplevering. Onze kracht ligt bij het ingewikkelde proces omtoveren tot een inzichtelijke en leuke ervaring. Dat doen we met enorm veel plezier, passie en liefde. We staan met Livin’ Ontwerp voor gedurfde en kleurrijke ontwerpen. Met deze stijl weten we optimaal het kloppende hart van een organisatie te weerspiegelen in het interieur. 


Beleefpanelen

Het werk dat we met Beleefpanelen doen ligt prachtig in het verlengde van ons werk met Livin’ Ontwerp. Met Livin’ Ontwerp werken we voor o.a. het onderwijs, kantoren en de gezondheidszorg. Ons werk met Beleefpanelen specialiseert zich volledig tot de gezondheidszorg. 

Met dit concept focussen we ons namelijk 100% op het creëren van een liefdevol thuis voor mensen met dementie.

Verpleeghuizen krijgen door onze beleefpanelen een levendige en kleurrijke inrichting, waar mensen met dementie blij van worden. De vreugde die onze beleefpanelen te weeg brengen, vergroot de leefkwaliteit van de bewoners.

Door het tekort aan dynamische prikkels die mensen met dementie kunnen ervaren gaan zij zelf op zoek naar deze prikkels. Die zoektocht kan tot onrust leiden, waardoor ze eindeloos rondlopen, op tafel gaan kloppen of vluchtgedrag vertonen. Daarnaast hebben zij niet altijd meer besef van wat hun eigen spullen zijn en welke aan een ander toebehoren. Als mensen met dementie spullen van iemand anders pakken bestaat er een kans dat zij gecorrigeerd worden voor hun gedrag. 

Op die manier groeien frustraties en frustratie draagt niet bij aan het vergroten van de leefkwaliteit. Met onze beleefpanelen zorgen we ervoor dat alle zintuigen van mensen met dementie weer geprikkeld worden op de juiste manier. Onze beleefpanelen zijn daardoor dus niet alleen afbeeldingen, maar bewoners kunnen van alles van onze panelen afpakken. Dit doorbreekt de onrust bij mensen met dementie en komt hun welzijn ten goede.

 

Voorbeelden

Concrete voorbeelden van onze beleefpanelen? Die hebben we genoeg! Zo zijn de dieren op onze panelen bijvoorbeeld gemaakt van zachte pluche, waardoor bewoners de dieren heerlijk kunnen aaien en vertroetelen. En wat dacht je van de emmers vol kleurige kunstbloemen? Of de winkeltjes die we maken zoals een bakkerij? De spullen die bij een paneel horen mogen de bewoners gewoon meenemen. Ze zijn van niemand. Alles is geschikt voor de gezondheidszorg. En omdat de panelen van stof zijn en op een metalen frame hangen, kunnen de panelen in de wasmachine – hierdoor blijft alles fris. 


Met mijn bedrijf heb ik een glasheldere missie en dat is het maken van blije gebouwen!

90 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page